Małże św. Jakuba

Małże św. Jakuba
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umyte mięso z małży marynować w niewielkiej ilości soli, czosnku, imbiru i kurkumy. Sos (ważne by robić go oddzielnie): pół na pół mleko kokosowe i śmietana 36%, dodać trochę trawy cytrynowej, czosnku, imbiru, chilli i sosu rybnego. Podgrzać na małym ogniu aż sos się odpowiednio zagęści. Małże smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, po 2 minuty z każdej strony. Wylać sos na talerz. Ułożyć małże.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE