Studencki kubek

Studencki kubek
Oceń przepis:
85 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania wegańskie

Składniki:

  • 1,5 szklanki kuskusu
  • ¼ szklanki mielonych suszonych pomidorów
  • ¼ szklanki suszonych pomidorów w płatkach
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • opcjonalnie: płatki chili, słodka papryka, ostra papryka, papryka wędzona

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsypać do dużego słoika, wstrząsnąć i bardzo dokładnie wymieszać.
Aby przygotować gorący kubek, wystarczy odmierzyć 4 łyżki mieszanki, zalać je szklanką wrzątku i odczekać 5 minut. Po tym czasie to szybkie danie jest gotowe do spożycia!
Złożoną z wymienionych powyżej, suchych składników mieszankę można dowolnie modyfikować, przechowywać w szczelnym słoiku nawet przez 6 miesięcy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA