Opiekana dynia

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Opiekana dynia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

450 g dyni piżmowej

łyżka oliwy

sól i pieprz

kilka łodyżek tymianku

kilka liści laurowych

1 – 2 łyżki masła

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Pokroić dynię na półksiężyce grubości centymetra. Obtoczyć w oliwie. Ułożyć rządkami na blasze (nie spiętrzać). Posolić i popieprzyć, posypać tymiankiem i liśćmi laurowymi. Nałożyć po kawałeczku masła. Piec, przewracając w połowie czasu, aż dynia zmięknie i będzie miała skarmelizowane, brązowe brzegi.

powrót

Podobne przepisy

Tapasy prowansalskie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Figi nadziewane pistacjami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.