Rukiew z chrupiącym czosnkiem

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Przepis



Rukiew z chrupiącym czosnkiem:
2 łyżki oleju roślinnego
2 posiekane ząbki czosnku
2 pęczki rukwi, umytej i osuszonej
sól

Rukiew z chrupiącym czosnkiem:
Na patelni, na dużym ogniu podgrzej olej. Podsmaż czosnek ciągle mieszając, aż zbrązowieje. Dopilnuj, żeby nie przypalił się. Dodaj rukiew i wymieszaj. Duś, aż rukiew przywiędnie (ok. 1-2 min). Dopraw solą.

Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE