Agnieszka Kręglicka

Grillowane bakłażany i mozzarellą z gremolatą


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowane bakłażany i mozzarellą z gremolatą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 bakłażan

2 kulki mozzarelli

3 łyżki gremolaty

oliwa

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 0,7 cm, posolić i posmarować oliwą. Zgrillować z obu stron na rumiano, ostudzić. Mozzarelle pokroić w plastry grubości ok. 0,5 cm, osuszyć. Układać naprzemiennie plastry bakłażana i mozzarelli, posypywać każdą warstwę gremolatą. Podawać na przekąskę.

powrót

Podobne przepisy

Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Przekąska z suszonych pomidorów
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.