Rillette z łososia

Rillette z łososia
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 500 g gotowanego łososia
  • 375 g wędzonego łososia
  • 350 g zmiękczonego masła
  • szczypta estragonu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ugotować łososia w bulionie aż będzie się rozpadał. Dokładnie posiekać wędzonego łososia. Wymieszać oba rodzaje ryby. Dodać masło i estragon, ostrożnie wymieszać. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE