Chipsy z kukurydzianych tortilli

Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 35 minut
Składniki:
- 8 świeżych tortilli kukurydzianych
- 1 łyżka neutralnego w smaku oleju
- 1 łyżeczka soli w płatkach
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 150°C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.
Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.
Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze