Agnieszka Kręglicka

Gęś duszona z majerankiem


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Gęś duszona z majerankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 udka gęsie

sól

pieprz

majeranek suszony

oliwa

 

 

Przygotowanie:

Udka gęsi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej. W garnku rozgrzej oliwę i zrumień udka. Wlej na dno trochę wody i zakryj przykrywką. Gęsina dusi się powoli wytapiając tłuszcz. Kiedy mięso jest miękkie, danie jest gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Bigos
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Duszona jagnięcina z groszkiem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Jagnięce kofty na sałacie
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.