Polędwica z renifera z ziemniakami

Polędwica z renifera z ziemniakami
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 12)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować, obrać marchewki. Pokroić w plastry, usmażyć na złoto na oliwie z masłem. Dołożyć pokrojony seler, cebulę, czosnek i chili. Przesmażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty, dodać tymianek i białe wino. Doprawić solą i pieprzem.
Polędwicę usmażyć (mięso powinno być średnio krwiste) i podawać z warzywami. Przybrać listkami natki pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA