Polędwica z renifera z ziemniakami

Polędwica z renifera z ziemniakami
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 12)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować, obrać marchewki. Pokroić w plastry, usmażyć na złoto na oliwie z masłem. Dołożyć pokrojony seler, cebulę, czosnek i chili. Przesmażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty, dodać tymianek i białe wino. Doprawić solą i pieprzem.
Polędwicę usmażyć (mięso powinno być średnio krwiste) i podawać z warzywami. Przybrać listkami natki pietruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE