Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem

Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmieszać ocet z musztardą. Wmieszać po kropli olej orzechowy. Posolić i popieprzyć. Ewentualnie dodać soku z cytryny. W razie potrzeby dolać trochę oliwy. Podrzeć sałatę na duże kawałki i wrzucić do płaskiej miski. Dodać orzechy i koperek. Tuż przed podaniem polać oszczędnie dressingiem i wymieszać.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE