Kotlety po mediolańsku

Kotlety po mediolańsku zobacz Kotlety po mediolańsku 2018-06-19 12:28:48
Kotlety po mediolańsku
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Bardzo cienko rozbij kotlety (najlepiej przez kawałek folii spożywczej). Dopraw solą i pieprzem. Rozbełtaj jajka. Zanurz kotlet w jajku. Panieruj w bułce tartej. Ponownie zanurz w jajku. Raz jeszcze panieruj w bułce. Dociśnij panierkę ręką. Na patelni rozpuść sklarowane masło (albo masło z odrobiną oliwy). Smaż kotlety z obu stron aż się lekko zezłocą. Zmniejsz ogień i dosmaż kotlety z obu stron. Cytrynę pokrój w ćwiartki. Kotlety wyłożone na talerze udekoruj natką pietruszki i cytryną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE