Rukiew wodna z imbirem

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis

Składniki:
3 pęczki oczyszczonej rukwi wodnej (ok. 750 g)
3 łyżki oleju
2 drobno posiekane ząbki czosnku
drobno posiekany kawałek imbiru
pokrojony pomidor bez pestek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Umyć rukiew wodną i odwirować wodę. Rozgrzać olej w woku lub na patelni. Wrzucić czosnek i imbir, przesmażyć przez minutę. Dodać pomidor i usmażyć do postaci przecieru. Dodać rukiew i przesmażyć, przegarniając co pewien czas, do miękkości, przez ok. 10 minut. Doprawić.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE