Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz

Eskalopki cielęce z poslkim winem Golesz zobacz Eskalopki cielęce z poslkim winem Golesz 2018-06-19 12:27:05
Eskalopki cielęce z poslkim winem Golesz
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sznycle lekko rozbij. Mięso obtocz w mące, nadmiar mąki strząśnij. Rozgrzej masło na dużej, ciężkiej patelni. Usmaż sznycle z obu stron - smaż je partiami. Usmażone wyjmuj i układaj na talerzu. Gdy wszystkie będą usmażone ułóż je z powrotem na patelni. Dolej wino. Posól i popieprz. Mieszaj podsmażając, aż mięso pokryje się warstwą wina z mąką. Podawaj z ugotowanym zielonym groszkiem z masłem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE