Luksusowy kapuśniak na bażancie z pomidorami i kabanosami

Luksusowy kapuśniak na bażancie zobacz Luksusowy kapuśniak na bażancie 2018-08-13 12:58:26
Luksusowy kapuśniak na bażancie
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy

Składniki:

Majerankowe puree:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Bażanta pokrój na kawałki i dokładnie opłucz pod bieżąca wodą. Włóż do garnka.
Dodaj żeberko wędzone, opaloną cebulę, kawałki włoszczyzny, kawałek świeżego imbiru, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystkie składniki zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny.
Wywar odcedź. Kiszoną kapustę drobno posiekaj i dodaj do przecedzonego bulionu. Dodaj kawałki pomidorów i szklankę soku z kiszonej kapusty.
Dodaj kawałki kiełbasy i warzywa pokrojone w słupki ( marchew, pietruszkę, por ). Na kocu zupę dopraw świeżym majerankiem.
Idealnym dodatkiem do zupy będzie purée. Ziemniaki ugotuj na purée i zmiksuj ze śmietaną i masłem. Dodaj stary ząbek czosnku i majeranek. Na środku talerza ułóż purée i zalej kapuśniakiem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE