Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym

Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 01)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 150 g średniej kaszy mazurskiej
  • kapusta młoda
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • pęczek botwiny
  • 150 g suszonej żurawiny
  • pęczek koperku
  • 150 g tartego chrzanu
  • 100 g masła
  • 500 ml śmietany 36%
  • cebula
  • olej Kujawski do smażenia
  • 500 ml bulionu

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kapustę ugotuj w wodzie, zdejmij liście i odetnij twarde części. Kaszę mazurską ugotuj w osolonej wodzie, mięso wieprzowe zmiel w maszynce...

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE