Kinga Paruzel

Czysta zupa grzybowa


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 15492

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 dag suszonych prawdziwków

1,5 l bulionu warzywnego

makaron łazanki

1 łyżka masła

6 łyżek śmietany 18%

10 gałązek rukoli

sól

 

Przygotowanie:

Grzyby najpierw delikatnie przepłucz, a następnie zalej ½ l zimnej wody i odstaw na noc, by się namoczyły. Kolejnego dnia grzyby odcedź przez sitko i pokrój dość drobno. Pozostałą po moczeniu wodę wlej do garnka i dolej bulion warzywny. Pozwalamy zupie gotować się na małym ogniu ok. 1 godziny. Po tym czasie dodaj łyżkę masła i zabiel zupę przygotowaną śmietaną. Na końcu dodaj ugotowany makaron i wlej do miseczek.

powrót

Podobne przepisy

Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z liści paproci
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.