Ciastka z suszonych owoców

Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- 50 dag krótko gotowanych suszonych owoców
- 50 dag płatków owsianych
- 10 dag rodzynek
- 1 szklanka cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalewamy 1 szklanką ciepłej wody. Owoce z kompotu czyścimy z pestek i miksujemy. Dodajemy uprzednio sparzone rodzynki, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie łączymy masę z płatkami i olejem. Kładziemy łyżką na blachę z papierem do pieczenia lub wkładamy do papierowych foremek do babeczek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około pół godziny. Jest to smakowity sposób na wykorzystanie owoców ze świątecznego kompotu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy na Boże Narodzenie
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze