Ainsley Harriot

Chilli z grilla faszerowane kozim serem


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Chilli z grilla faszerowane kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

strączki chilli odmiany Anaheim (niezbyt ostre)

pieprz i sól do smaku

oliwa do posmarowania

twaróg z koziego mleka

 

 

Przygotowanie:


Opiec papryczki na średnio rozgrzanym grillu. Odłożyć na kilka minut i ostrym nożem zdjąć skórkę. Przekroić wzdłuż, nie rozcinając do końca i usunąć pestki. Nadziewać papryczki serem, posypać solą i pieprzem, ścisnąć brzegi i posmarować papryczki oliwą. Piec na średnio rozgrzanym grillu przez 3-4 minuty, obracając. Papryczki mają się tylko podgrzać.

powrót

Podobne przepisy

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Granola szarlotkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.