Papryka faszerowana

Papryka faszerowana
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

  • pomarańczowa papryka
  • 2 łyżki tapenady
  • 8 listków świeżej bazylii
  • dojrzały pomidor w ćwiartkach
  • 2 ząbki czosnku w cienkich plasterkach
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 190°C. Przekroić paprykę wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pozostawiając szypułki i ułożyć na niewielkiej blasze. Nałożyć na dno papryki łyżkę tapenady. Włożyć do każdej połówki po 4 listki bazylii i po 2 ćwiartki pomidora, pestkami do góry. Posypać plasterkami czosnku. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Piec, aż papryka będzie zupełnie miękka i ściemnieje na brzegach, przez ok. godz. Podawać z chrupkim chlebem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE