Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu

Huevos hamin, czyli jaja po sefardyjsku zobacz Huevos hamin, czyli jaja po sefardyjsku 2018-06-19 12:28:23
Huevos hamin, czyli jaja po sefardyjsku
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jaja zagotuj razem z włoszczyzną, cebulą i przyprawami, następnie zmniejsz ogień do minimum, uszczelnij garnek folią aluminiową i gotuj przez min 24 godziny. Na drugi dzień jaja powinny stać się brązowe. Po wystudzeniu obierz je i przekrój na pół. Żółtka zmiksuj z majonezem dodaj soli i białego pieprzu. Masę wyciśnij przez wyciskarkę lub nałóż łyżeczką na połówkę białka. Na wierzch połóż uprażoną połówkę orzecha włoskiego lub pekan.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE