Kim pap
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ugotować ryż (taki jak do sushi) przyprawić niewielką ilością oleju sezamowego i soli. Ostudzić. Nałożyć cienką warstwę na połowie nori. Ułożyć składniki pocięte w długie cienkie plastry wedle
upodobania. Zawinąć wszystko w glon dokładnie ugniatając. Kroić zamoczonym w zimnej wodzie ostrym nożem w 1 - 2 cm plastry. (Można jeść z sosem sojowym, wasabi i imbirem jak japońskie maki, ale Koreańczycy jedzą same).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE