Plastry bakłażana

Plastry bakłażana
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 kg bakłażanów
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • świeżo posiekana pietruszka do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrój bakłażany w cienkie plastry. Posmaruj je z obu stron oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż je na blasze i piecz w temperaturze 260°C, po 15 min z każdej strony. Posyp solą, pieprzem, pietruszką i skrop oliwą. Podawaj gorące lub w temperaturze pokojowej.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE