Dynia smażona w cieście

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z dyni
Składniki:
- 30-40 dag dyni pokrojonej w kostkę 1x1 cm
- 2 jajka
- mąka kukurydziana
- kilka łyżek gazowanej wody
- łyżeczka jasnego sosu sojowego
- 50 ml jasnego piwa
- olej
- sól
Przygotowanie:
Dynię ugotuj w osolonej wodzie. W misce wymieszaj wszystkie składniki dodając tyle mąki aż powstanie gęste ciasto naleśnikowe. Dynie zamaczaj w cieście i smaż w głębokim tłuszczu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze