Brygida Kosel

Bliny z kawiorem


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

odsłon: 9202

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 dag drożdży

½ litra mleka

2 jaja

20 dag mąki pszennej

20 dag mąki gryczanej

olej do smażenia

szczypta cukru

szczypta soli

cytryna

kawior

 

Przygotowanie:

Drożdże, mleko, szczyptę cukru i soli wymieszać. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do zaczynu dodać jajka i mleko. Dokładnie wymieszać. Powoli dosypywać mąkę pszenną i gryczaną. Mieszać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Bliny smażyć na gorącej, wysmarowanej olejem patelni. Podawać gorące z kawiorem i wiejską śmietaną.

powrót

Podobne przepisy

Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl owocowo- lazurowy
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.