Bliny z kawiorem

Bliny z kawiorem zobacz Bliny z kawiorem 2018-06-19 12:16:48
Bliny z kawiorem
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.70

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia rosyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Drożdże, mleko, szczyptę cukru i soli wymieszać. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do zaczynu dodać jajka i mleko. Dokładnie wymieszać. Powoli dosypywać mąkę pszenną i gryczaną. Mieszać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Bliny smażyć na gorącej, wysmarowanej olejem patelni. Podawać gorące z kawiorem i wiejską śmietaną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE