Jogurtowy sernik na zimno

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Serniki
Składniki:
- 750 ml jogurtu greckiego
- 5 łyżek cukru pudru
- 200 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej
- 5 łyżeczek żelatyny w proszku
- 25 ml zimnej wody
- 300 g borówek amerykańskich
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i ostaw do napęcznienia.
W misce połącz jogurt grecki, cukier puder i śmietaną.
Żelatynę rozpuść w mikrofali i zahartuj, tzn. dodaj do niej odrobinę masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Następnie żelatynę wlej do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch wysyp borówki. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż stężeje.
W misce połącz jogurt grecki, cukier puder i śmietaną.
Żelatynę rozpuść w mikrofali i zahartuj, tzn. dodaj do niej odrobinę masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Następnie żelatynę wlej do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch wysyp borówki. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż stężeje.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze