Jogurtowy sernik na zimno

Jogurtowy sernik na zimno zobacz Jogurtowy sernik na zimno 2018-08-13 12:58:25
Jogurtowy sernik na zimno
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Serniki

Składniki:

  • 750 ml jogurtu greckiego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 200 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej
  • 5 łyżeczek żelatyny w proszku
  • 25 ml zimnej wody
  • 300 g borówek amerykańskich

Kalkulator wag i miar

Przepis

Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i ostaw do napęcznienia.
W misce połącz jogurt grecki, cukier puder i śmietaną.
Żelatynę rozpuść w mikrofali i zahartuj, tzn. dodaj do niej odrobinę masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Następnie żelatynę wlej do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch wysyp borówki. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż stężeje.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE