Sernik z sera koziego z sosem paprykowo-malinowym i kruszonką

Sernik z koziego sera
Oceń przepis:
92 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Serniki

Składniki:

Kruszonka malinowa:
  • 85 g masła
  • 75 g cukru
  • 150 g mąki
  • 40 g malin liofilizowanych w proszku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce za pomocą blendera ręcznego zmiksuj ser kozi, mleko, cukier, mąkę i jajka.
Masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Keksówkę przykryj folią aluminiową, dzięki temu sernik będzie śnieżnobiały. Sernik piecz w 150 stopniach przez 30 minut.
Przygotuj sos. Upieczone kawałki papryki zmiksuj z malinami, cukrem na sos i przetrzyj go przez sito.
Przygotuj kruszonkę. W misce połącz masło, cukier, mąkę i liofilizowane maliny. Kruszonkę wyrób ręką i wysyp ją na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym. Piecz ją w 150 stopniach przez 25 minut.
Na talerz wyłóż porcję sernika. Polej go sosem i posyp kruszonką. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA