Naleśniki z mąki gryczanej z szynką, pieczarkami i rozmarynem

Naleśniki gryczane zobacz Naleśniki gryczane 2018-06-19 12:58:50
Naleśniki gryczane

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zrób ciasto na naleśniki: wymieszaj mąkę z solą i jajkami. Dodaj stopniowo wodę lub mleko do momentu uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem, a na koniec świeżym rozmarynem. Odstaw.
Na patelni do naleśników usmaż naleśniki gryczane do wyczerpania ciasta.
Na talerzu połóż naleśnik, na nim kilka liści sałat, plaster szynki długodojrzewającej i pieczarki z cebulą i rozmarynem. Możesz posypać wiórkami z sera litewskiego. Zawiń naleśnik i zjedz od razu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE