Ciasto migdałowe z jabłkami

Ciasto migdałowe z jabłkami zobacz Ciasto migdałowe z jabłkami 2018-06-19 12:18:42
Ciasto migdałowe z jabłkami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zmiel drobno migdały i ksylitol na puder, dołóż proszek do pieczenia.
Jajka ubij i połącz z suchymi składnikami. Dodaj jeszcze trochę wody do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.
Ciasto wyłóż do szklanego lub ceramicznego naczynia posmarowanego kokosowym tłuszczem i ozdób cząstkami jabłek ułożonymi na sztorc. Posyp całość cynamonem.
Zapiekaj minimum 30 minut w temperaturze 150-170º C.
Ciasto powinno urosnąć mniej więcej dwukrotnie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE