Ciasto migdałowe z jabłkami

Ciasto migdałowe z jabłkami zobacz Ciasto migdałowe z jabłkami 2018-06-19 12:18:42
Ciasto migdałowe z jabłkami

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiel drobno migdały i ksylitol na puder, dołóż proszek do pieczenia.
Jajka ubij i połącz z suchymi składnikami. Dodaj jeszcze trochę wody do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.
Ciasto wyłóż do szklanego lub ceramicznego naczynia posmarowanego kokosowym tłuszczem i ozdób cząstkami jabłek ułożonymi na sztorc. Posyp całość cynamonem.
Zapiekaj minimum 30 minut w temperaturze 150-170º C.
Ciasto powinno urosnąć mniej więcej dwukrotnie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE