Boeuf Stroganow

Boeuf Stroganow zobacz Boeuf Stroganow 2018-06-19 12:16:49
Boeuf Stroganow
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia rosyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pieczarki czyścimy i kroimy same kapelusze na ćwiartki. Polędwicę czyścimy z błon i kroimy na jednocentymetrowe paski. Wrzucamy je na rozgrzane masło i smażymy, mieszając. Gdy się zrumienią, dodajemy pokrojone pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę smażymy, przykrywamy, dusimy na małym ogniu do miękkości. Mięso oprószamy mąką, mieszamy, wlewamy śmietanę i ew. wywar z trzonków pieczarek, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, dusimy jeszcze 10-15 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE