Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami

Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami zobacz Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami 2018-06-19 12:58:54
Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

  • opakowanie makaronu spaghetti
  • ½ szkl. kaparów
  • 10 szt. kiszonych pomidorków
  • oliwa do smażenia
  • mała garść świeżych liści bazylii
  • mała pikantna kiełbasa, np. chorizo
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 kromki chleba żytniego
  • 1 szt. sera buratta lub mozzarelli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć kapary, plastry kiełbasy oraz całe ząbki czosnku. Smaż, aż składniki będą chrupiące.
Dodaj liście bazylii oraz porwany chleb. Dodaj więcej oliwy i dorzuć ugotowany makaron. Tuż przed podaniem dodaj porwaną burattę i pokrojone pomidorki.
Całość możesz posypać startym twardym owczym serem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE