Tempura
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.2)
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska, Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokroić warzywa na niezbyt wielkie kawałki. Białko roztrzepać z odrobiną soli i zimną wodą na pianę. Warzywa obtaczać w mące, zanurzać w pianie i smażyć na złoto w woku na oleju. Odsączyć na kratce na brzegu woka lub na talerzu, wyłożonym papierowym ręcznikiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE