Pan Bagnat – kanapka nicejska

Kanapka nicejska zobacz Kanapka nicejska 2018-06-19 12:28:41
Kanapka nicejska
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia śródziemnomorska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Posmaruj oliwą dwie połówki bułki. Dodaj czosnek.
Następnie układaj warstwowo po kolei: pomidory, paprykę, rzodkiewkę, cebulę, jajka, tuńczyk, oliwki i anchois. Dodaj bazylię, polej całość oliwą z oliwek i zamknij drugą połówką bułki.
Owiń każdą kanapkę folią do żywności i odstaw do lodówki na 2 godziny, by smaki się przegryzły. Zjedz kilka minut po wyciagnięciu z lodówki. Doskonałym dodatkiem będzie kieliszek różowego wina.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE