Rumpuć zobacz Rumpuć 2019-06-19 22:59:49
Rumpuć
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do dużego garnka wlej wodę. Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę, sól, liść laurowy i ziele angielskie.
Na maśle lub oleju przesmaż pokrojoną w kostkę karkówkę, boczek wędzony i cebulę. Dodaj do wywaru.
Następnie dodaj warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dolej przecier pomidorowy i dodaj pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE