Pieczeń Monatowej

Pieczeń Monatowej
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 600 g rostbefu
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do obsmażenia
  • 3 pieczarki
  • 1/2 szklanki zalewy octowej pozostałej z marynowania
Marynata
Dodatki
  • liście szpinaku
  • konfitura cebulowa
  • migdały

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować marynatę. Ocet wymieszać z wodą, dodać korzenie i cebulę pokrojoną w piórka. Całość podgrzać, ale nie gotować i ciepłą marynatą zalać oczyszczone mięso. Odstawić na 24h. Po tym czasie mięso dokładnie osuszyć i obsmażyć dodając pieczarki i cebulę. Dusić pod przykryciem lub wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20-30 minut. Podawać na liściach szpinaku z konfiturą cebulową i migdałami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA