Jajka po piemoncku

Jajka po piemoncku
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 6 jajek na twardo
  • miarka posiekanej natki pietruszki
  • ówka obranego i drobno pokrojonego czosnku
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 6 filetów anchois
  • 2 miarki oliwy z pierwszego tłoczenia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Włożyć jajka do miski. Wymieszać pozostałe składniki i wlać na jajka. Nakryć i schłodzić przez noc. Wyłożyć po jajku na talerz, skropić oliwą, podawać z chrupkim chlebem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE