Jajka po piemoncku

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 6 jajek na twardo
- miarka posiekanej natki pietruszki
- główka obranego i drobno pokrojonego czosnku
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 6 filetów anchois
- 2 miarki oliwy z pierwszego tłoczenia
Przygotowanie:
Włożyć jajka do miski. Wymieszać pozostałe składniki i wlać na jajka. Nakryć i schłodzić przez noc. Wyłożyć po jajku na talerz, skropić oliwą, podawać z chrupkim chlebem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze