Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku

Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 4 filety z soli
  • łyżka mąki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
Sos

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotować sos: wilgotny, umyty szpinak wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, posypać solą i pieprzem, zamieszać. Gdy liście zwilgotnieją zdjąć z patelni. Rozgrzać masło, dodać ser i podgrzewać, aż się rozpuści. Wlać brandy, odparować. Dodać śmietankę, pogotować chwilę razem aż sos będzie gładki i trochę zgęstnieje. Dodać uduszone liście szpinaku i doprawić. Solę posolić i oprószyć mąką, usmażyć na złoto. Do gorącego sosu włożyć usmażoną solę i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE