Pasta a la Norma

Pasta a'la Norma zobacz Pasta a'la Norma 2018-06-19 13:00:58
Pasta a'la Norma
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Bakłażany kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na pół godziny. Gdy się „spocą” osuszamy je papierowym ręcznikiem. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i ew. czosnek. Dodajemy bakłażany i smażymy razem około 8 minut. Na koniec dodajemy pomidory, tymianek, bazylię i dusimy razem jeszcze ok. 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Mieszamy z warzywami, posypujemy serem ricotta salata. Podajemy makaron udekorowany miętą, pietruszką i posypany delikatnie chilli.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE