Pstrąg smażony

Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 1 pstrąg
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
- 1/3 szklanki mielonych orzechów
- 1 pęczek natki pietruszki
- kiełki
- cytryna do dekoracji
Przygotowanie:
Rybę natrzeć solą i pieprzem, panierować w mielonych orzechach. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż nabiorą pięknego złotego koloru. Podawać z cytrynką.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze