Ciasteczka migdałowe

Oceń przepis:
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
- Czas przygotowania:
- 1 godzina
Składniki:
- Ciasto:
- 150g mąki
- 75g masła
- 75g cukru
- 2 żółtka
- starta skórka z 1/2 cytryny
- 50g migdałów bez skórki
Przygotowanie:
Lekko prażymy migdały w piekarniku (również te na nadzienie) i drobniutko siekamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, kawałki masła, startą skórkę pomarańczową, posiekane migdały i żółtka jaj. Koniuszkami palców szybko wyrabiamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy przynajmniej na 30 minut do najcieplejszej części lodówki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze