Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
1 godzina

Składniki:

  • Ciasto:
  • 150g mąki
  • 75g masła
  • 75g cukru
  • 2 żółtka
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • 50g migdałów bez skórki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Lekko prażymy migdały w piekarniku (również te na nadzienie) i drobniutko siekamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, kawałki masła, startą skórkę pomarańczową, posiekane migdały i żółtka jaj. Koniuszkami palców szybko wyrabiamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy przynajmniej na 30 minut do najcieplejszej części lodówki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE