Serbska zupa rybna

Serbska zupa rybna
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia serbska

Składniki:

bulion rybny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do bulionu rybnego dodać pomidory z puszki i chilli. Gotować przez pół godziny. Dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę i kawałki ryb (może być pstrąg, łosoś, chociaż ja preferuję ryby morskie: karmazyn, sola, dorada, okoń morski). Przed podaniem udekorować świeżą pietruszką.

Przygotowanie
Gotować resztki po odfiletowaniu ryb, tak zwane łby razem z włoszczyzną. Dosolić do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE