Malka Kafka

Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą


Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

odsłon: 13092

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg marchwi

0,25 kg selera

0,25 kg pietruszki

2 szklanki czerwonej soczewicy

1 łyżeczka kurkumy

0,5 łyżeczki curry

2-3 znamiona szafranu

0,5 łyżeczki ostrej papryki czerwonej

sól

2 łyżki oleju kukurydzianego

 

Przygotowanie:

Zetrzyj warzywa i razem z soczewicą zagotuj je w 3 litrach wody. Dodaj olej i dopraw pozostałymi przyprawami. Gotuj do całkowitego zmięknięcia.

powrót

Podobne przepisy

Zupa grochowa na wędzonych żeberkach
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wojskowa grochówka
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa vâche qui rit
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Klasyczna zupa pomidorowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.