Zupa fińska z łososiem

Zupa fińska z łososiem zobacz Zupa fińska z łososiem 2018-06-19 12:26:25
Zupa fińska z łososiem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
25 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do garnka wrzuć masło i zeszklij na nim pokrojoną, czerwoną cebulę. Pokrój na talarki marchewkę, a ziemniaki w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i smaż około dwóch minut. Całość zalej następnie wywarem warzywnym, dopraw sosem rybnym, zielem angielskim i liściem laurowym. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj, aż warzywa będą miękkie. W trakcie gotowania zupy, oczyść łososia z ości i pokrój w kostkę takiej wielkości, aby ryba nie rozpadła się w trakcie gotowania. Dodaj jeszcze mleko i śmietanę, całość wymieszaj. Do zupy dodaj pokrojonego łososia i różyczki brokułów. Całość gotuj jeszcze przez około pięć minut. Zupę fińską podawaj ze świeżym koperkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE