Zupa łososiowo-koperkowa

Zupa łososiowo-koperkowa
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Por kroimy w półplasterki i przesmażamy krótko na maśle, dodajemy seler. Marchew i ziemniaki kroimy w podobnej wielkości kostkę. Fenkuł pokrojony w bardzo cienkie paski dorzucamy do pora, dodajemy listek laurowy, plastry imbiru, ziele angielskie i przesmażamy chwilę.
Przekładamy zawartość patelni, marchew i ziemniaki do garnka, dolewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Łososia kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka. Do zupy wlewamy sos rybny, dodajemy poszatkowany koperek i zahartowaną śmietankę z mlekiem. Dodajemy delikatnie rybę, doprawiamy gałką, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy posypaną papryką i gałązkami koperku

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE