Bezalkoholowy syrop z wina

Bezalkoholowy syrop z wina zobacz Bezalkoholowy syrop z wina 2018-06-19 12:16:46
Bezalkoholowy syrop z wina
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 0,5 kg cukru
  • 0,5 l wody
  • butelka ulubionego czerwonego wina
  • 3-5 cytryn

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ugotuj syrop z cukru i wody. Dolej wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu 25 minut. W tym czasie wyparowują wszystkie procenty. Po 25 minutach wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop w chłodne miejsce. Przelej do butelek. Syrop przechowuj w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE