Bezalkoholowy syrop z wina

Bezalkoholowy syrop z wina
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 0,5 kg cukru
  • 0,5 l wody
  • butelka ulubionego czerwonego wina
  • 3-5 cytryn

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj syrop z cukru i wody. Dolej wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu 25 minut. W tym czasie wyparowują wszystkie procenty. Po 25 minutach wciśnij sok z cytryn i odstaw syrop w chłodne miejsce. Przelej do butelek. Syrop przechowuj w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA