Jabłka w cieście z sosem toffi

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i jajkiem, powoli wlać mleko. Dodać cynamon, cukier i rodzynki. Powinno powstać gęste ciasto.
Jabłka pokroić w plastry i pozbawić gniazd nasiennych. Zanurzyć w cieście i smażyć w gorącym oleju.
Z cukru i wody przygotować karmel. Mieszając powoli wlać śmietanę. Zdjąć z ognia, gdy sos zacznie gęstnieć.
Usmażone jabłka posypać cukrem pudrem z cynamonem. Podawać z sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE