Ruth  Rogers

Smażona/pieczona barwena


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Smażona/pieczona barwena
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

barwena

oczyszczona i wypatroszona

sól morska

świeżo mielony pieprz

oliwa

cytryna

garść kaparów

garść czarnych oliwek

drylowanych

miąższ z 4 pomidorów

gałązka świeżego majeranku

ząbek czosnku

posiekany

chlust białego wytrawnego wina

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj wnętrze ryby solą i pieprzem i włóż do środka 3 plastry cytryny. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rybę z jednej strony przez 5 min na dużym ogniu. Wstaw patelnię do piekarnika i dopiecz rybę przez 7-10 min. Postaw patelnię na małym ogniu, dodaj pozostałe składniki, dopraw, przesmaż przez 2-3 min i od razu podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.