Racuchy z jabłkiem i ricottą

Racuchy z jabłkiem i ricottą
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do racuchów najlepsze będą twarde, mięsiste i kwaśne jabłka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z jabłkami, serem, miodem i migdałami, posolić i przyprawić do smaku cynamonem i gałką muszkatołową. Dodać pianę z białek. Robimy to powoli, starając się żeby nie “oklapła” przy mieszaniu składników. Racuchy smażyć na oleju. Osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA