Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą

Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą zobacz Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą 2018-06-19 13:00:50
Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Dania z grzybów

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy obraną z osłonki białą kiełbasę, wszystko razem smażymy do momentu, aż kiełbasa zacznie się delikatnie przyrumieniać. Dodajemy brukselkę podzieloną na pojedyncze listki, jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę. Wszystko doprawiamy pieprzem, delikatnie solą i świeżymi ziołami. Kurki przesmażamy na maśle kilka sekund i dodajemy świeży tymianek. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i dodajemy do powstałego sosu. Jeżeli konsystencja sosu jest zbyt gęsta, dodajemy troszkę wody z gotowania makaronu. Na koniec dodajemy sporą ilość startego sera bursztyn.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE