Gołąbki z podbiału

Gołąbki z podbiału zobacz Gołąbki z podbiału 2018-06-19 12:28:21
Gołąbki z podbiału
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Można użyć marynowanych grzybów, które opłukujemy pod zlewem, wtedy nie dodajemy już octu balsamicznego. Proporcje są dowolne, polecam w proporcji objętościowej ryżu do grzybow 2:1. Ryż ugotować, cebulę pokrojoną drobno, usmażyć na dowolnym tłuszczu, wrzucić do tego drobno pokrojone grzyby, a po kilku minutach ryż. Doprawić sosem sojowym i octem do smaku, wymieszać. Ostudzić.
Liście gołąbków (40 szt.) trzeba zmiękczyć w gotującej wodzie. Jeśli będziemy gołąbki potem zapiekać w piekarniku - wystarczy 1 min gotowania, jeśli chcemy je jeść od razu, wtedy trzeba gotować liście kilka minut. Gołąbki zawijamy i albo jemy od razu, albo zapiekamy w piekarniku w temp. np. 150 stopni C przez ok. 30 minut w żaroodpornym naczyniu z odrobiną tłuszczu na dnie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE